Pink City - Crafts&Traditii Indiene - Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale

id="collapse-2" class="collapse open-accordion collapse-targert">

    Toate Bijuteriile FrumIndia sunt alese cu grija de catre noi din faimosul Jaipur, un oras din India cunoscut in intreaga lume sub denumirea de Orasul Roz (Pink City)

   Bijuteriile sunt confectionate manual din Argint 925,avand in montura Pietre Semipretioase.

 ->Sunt o romanca stabilita in India de mai bine de 11 ani si am avut prijilegiul sa vizitez - pentru prima data-  orasul Jaipur in urma cu mai bine de 10 ani si, de atunci, am continuat sa ma intorc aici, fascinata fiind de istoria locului si farmecul aparte al acestor meleaguri faimoase in intreaga Lume pentru atractiile turistice dar, mai ales, pentru bijuteriile cu pietre semipretioase naturale, create de artizanii locali, cu respectarea unor traditii vechi de sute de ani.

  •  Orasul Jaipur este Capitala Statului Rajasthan, situat in N-V Indiei si a fost fondat in 1727 de catre Maharaja Sawai Jai Singh (cunoscut si ca Jai SIngh II), sau Raja of Amer (Printul Amerului)
  • Jaipur a fost primul oras indian modern planificat din punct de vedere arhitectural, fiind intemeiat pe principiile arhitecturii Hinduse. Orasul fiind, initial, divizat in 9 Districte, primele 2  fiind rezervate pentru Cladirile Oficiale si Palate si restul de 7 erau destinate localnicilor de rand.
  • In 1876, cladirile vechi din centrul orasului, aveau sa fie vopsite toate in Roz, (culoarea ospitalitatii in India), in onoarea Reginei Victoria si a Printului de Wales, care au vizitat orasul in acea perioada. Intiativa s-a dovedit un real succes caci Jaipur-ul avea sa ramana cunoscut in Istoria Lumii ca Orasul Roz, devenind un important punct de atractie turistica, avand numeroase Palate (City Palace, Jal Mahal, Hawa Mahal) si Forturi deschise publicului, cum ar fi Amer sau Amber Fort ce avea sa fie desemnat de UNESCO, in 2013, va fiind Monument protejat istoric.
  • Numerosi turisti vin aici din toate colturile Lumii pentru a se casatori, purtand haine si bijuterii traditionale.

Producerea de Bijuterii cu Pietre Semipretioase Naturale in Jaipur

  • Inca de la inceputuri, Jaipur s-a impus ca fiind un oras deosebit de atractiv pentru artizanii-bijutieri cu experienta, care s-au stabilit aici si si-au deschis mici afaceri locale in Johari Bazaar (una din cele mai vechi piete de bijuterii din India) infiintata de Jai Singh II.

Pink City - Crafts&Traditii Indiene - Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale

  •  Johari Bazaar gazduieste si acum numerose Magazine si Emporiumuri specializate in producerea si vanzarea de Bijuterii din Metale Pretioase & Pietre Semipretioase

 

  • Pink City - Crafts&Traditii Indiene - Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale 
  •  Pink City - Crafts&Traditii Indiene - Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale

  •  Pink City - Crafts&Traditii Indiene - Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale
  •  Se estimeaza ca numarul oamenilor din Jaipur care lucreaza in acest sector al producerii si comercializarii bijuteriilor cu pietre semipretioase poate depasi lejer cca 300 mii, cu peste 150 mii implicati doar in procesul extragerii si prelucrarii manuale a pietrelor semipretioase naturale.

Pink City - Crafts&Traditii Indiene - Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale

Pink City - Crafts&Traditii Indiene - Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale

  • Jaipurul este recunoscut in intrega lume pentru calitatea deosebita a Smaraldelor si Tanzanitului prelucrate aici.
  • In Jaipur sunt peste 100 de Fabrici specializate in taierea , slefuirea si prelucrarea Pietrelor Semipretioase Naturale. Dar pe langa acestea, exista o adevarata industrie formata din Artizanii-bijutieri, localnici cu mare experienta in domeniu, care creaza manual - din argint si pietre semipretioase - bijuterii spectaculoase - unicat sau in serie limitata, prin tehnici transmise din generatie in generatie.
  • Este absolut fascinant sa vezi cum oamenii astia simpli, fara prea multa 'scoala' si cu o viata aparent banala, sunt capabili sa creeze adevarate opere de arta, cu mainile goale cum se spune, fara nici un fel de aparatura moderna si sofisticata.
  • Am adus pentru Dvs cateva din creatiile acestor Maestri-Bijutieri din Jaipur. Toate sunt bijuterii cu un design elegant, clasic si un usor aer retro, iar fiecare piesa este cu adevarat speciala deoarece ascunde in ea ore intregi de munca asidua pentru ca Dvs sa va puteti bucura de bijuterie cu adevarat speciala.

IMPORTANT: Puteti accesa Colectia de Bijuterii din Argint cu Pietre Semipretioase Naturale aici:

-> https://www.frumindia.com/collections/cercei 

-> https://www.frumindia.com/collections/pandantive

-> https://www.frumindia.com/collections/inele