Adevarata Poveste din spatele Salurilor de Pashmina Frumindia

My husband and I are based in the capital of India and right after our marriage in 2007,  Ladakh ( part of Kashmir) was the first place I visited.  Ladakh is a land of surreal beauty- a desert in the Himalayas - its the closest thing you will find on earth which is "not of earth" . My romance with Kashmir started in 2007 and continues- I have visited Srinagar, Pahalgam, Pangong Lake ~ 5000 mts above sea level and Buddhist monasteries of Ladakh.

 

 

Capra Hircus Producatoare a Lanii Pashmina

Adevarata Poveste Din Spatele Salurilor De Pashmina FrumindiaUn Cioban alaturi de Caprele sale Hircus in Ladakh, India

Adevarata Poveste Din Spatele Salurilor De Pashmina FrumindiaImaginea arata exact cum se colecteaza Lana de Pashmina cu ajutorul unui pieptene special. Fiecare Animal Adult fiind capabil sa produca, in medie, cam 150-200 grame de Lana Pashmina pe an.

Adevarata Poveste Din Spatele Salurilor De Pashmina FrumindiaImaginea arata cum Femeile din Ladakh transforma - prin toarcere - Puful colectat de la Caprele Hircus intr-un fir deosebit de fin

Adevarata Poveste Din Spatele Salurilor De Pashmina FrumindiaImaginea arata unul din Artizanii din Ladakh, in timpul procesului de Tesere a Salurilor din Pashmina

Adevarata Poveste Din Spatele Salurilor De Pashmina FrumindiaImagini din Colectia Frumindia - Saluri din Lana Pashmina.

 • Desi, Salurile acestea au ca si Dimensiuni 210 cm Lungime X 75 cm Latime, dupa cum se poate observa in Imagine, pot trece cu usurinta printr-o Verigheta subtire fara sa se mototoleasca.
 • De asemenea, se poate observa calitatea foarte fina a Firului de lana si a tesaturii Salului.
 • Salurile din aceasta Colectie pot fi purtate in orice anotimp

Colectia Frumindia de Saluri din Lana Pashmina

Descriere: Mini Colectie Speciala de Saluri din Lana Pashmina

 • Lana de Pashmina este cunoscuta ca fiind cea mai pretioasa si nobila varietate a Lanii de Casmere. 
 • Lana de Pashmina se colecteaza de la o anumita Specie de Capra, numita Capra Hircus sau Capra de Pashmina.
 • Capra Hircus este un animal de mici dimensiuni si supravietuieste in Conditii extreme, in Muntii Himalaya, la inaltimi mai mari de 4500 metri altitudine, fiind intalnita cu precadere in Ladakh, India, si in Nepal. 
 • Datorita dimensiunilor reduse ale Animalului adult si ale conditiilor extreme in care traieste, de la o Capra Hircus se poate colecta o singura data pe an, in medie, doar in jur de 150-200 grame de Lana.
 • Lana de Pashmina se colecteaza Primavara, cu ajutorul unui Pieptene Special prin care se tesala practic zona gatului si a stomacului Caprei Hircus, alegandu-se doar  puful cel mai fin si matasos cu o textura deosebit de fina
 • Pentru necunoscatori, Lana de Pashmina este confundata deseori cu Lana de Cashmere, care provine exact de la aceeasi specie de Capra Hircus. Diferenta este data insa de grisimea firului de Lana caci, daca in cazul Lanii de Cashmere, Diametrul firului de Lana este in jur de 19 microni, Pashmina se remarca printr-o finete si delicatete aparte, firul de Lana Pashmina situandu-se unde in jurul a 15 microni sau chiar mai putin.
 • Interesant de stiut, atunci cand doriti sa identificati un Sal de Pashmina Autentic este faptul ca, tocmai datorita finetii extraordinare a firului de Lana, Salurile de Pashmina Autentice  se gasesc in marea majoritate in culori Naturale, nevopsite,- de Gri, Alb, Gri-Negru si diferite tonuri de Bej si Gri, rezultate prin amestecul firelor de lana.
 • Motivul este dat de faptul ca Firele de Lana Pashmina nu se pot vopsi uniform, sunt atat de fine incat supunerea unui proces de vopsire chimic le-ar distruge textura.
 • O alta dovada a faptului ca avem de-aface cu un Sal de Pashmina Autentic este data de 'Proba Inelului', care consta in Trecerea cu usurinta a unui Sal lung de 210 cm si lat de 75 cm printr-o verigheta.
 • Salurile de Pashmina sunt de 2 Feluri:

-          Salurile Tesute Manual, implica un volum enorm de munca pentru producerea unui singur Sal, iar pretul de Pornire de la Producator nu poate fi - sub nici o forma - mai mic de 100 Euro! Daca doriti, va putem aduce astfel de Saluri dar doar in baza unei Comenzi ferme!

-         Salurile Tesute in Razboiul Semi-automat, mult mai accesibile ca Pret, foarte rezistente si de o finete Aparte care, in pofida delicatetii materialului, sunt deosebit de calduroase, avand puterea de a izola de 3 ori mai mult decat un Sal normal din Lana de Miel!

 •  Nota: Salurile din Lana Pahmina autentice nu sunt si nu pot fi ieftine deoarece producere lor implica un Proces indelungat si foarte laborios
 •   Salurile din Lana Pashmina incluse in Colectia Frumindia sunt Autentice si au preturi mai mult decat decente, pentru ca suntem importatori directi din India si pentru ca ne dorim sa va oferim Produse Autentice si de Calitate Superioara la preturi decente!