Politica de Retur

 1. Renuntarea la o comanda:

 • Pentru a putea renunta/anula   o comanda, va rugam  sa folositi  formularul de contact aflat pe site si, de asemenea, sa ne informati cu privire la motivul anularii/renuntariii la comanda fie  in scris,  la adresa de email: contact@frumindia.com, fie Telefonic, la numarul de telefon 0762690685, pentru ca noi sa putem verifica  in ce stadiu se afla comanda si in ce conditii se poate face anularea ei.
 • Va  rugam sa precizati care este numarul de identificare a comenzii pe care doriti sa o returnati/anulati. Acest numar il veti putea gasi in mailul de confirmare a comenzii primit de la noi.

    Va rugam respectuos sa  cititi cu atentie  conditiile de mai jos, referitoare la returnarea produselor, pentru a va asigura  ca acestea sunt respectate, dupa care puteti purcede la completarea Formularului de Contact de pe site.

  Va asiguram ca - in cel mai scurt  timp - un membru al Echipei Frumindia va v-a contacta  pentru a stabili impreuna detalile referitoare la retururi:

 1. Returul in cazul primirii unui colet deteriorat:
 •   In cazul in care - la livrarea  Coletului de catre Curier- constatati ca pachetul nu este in stare buna si prezinta elemente clare de deteriorare severa a integritatii  si a continutului (pachetul este desfacut, rupt, intepat, continutul distrus), va rugam sa mentionati toate aceste probleme pe documentul de livrare al curierului, numit si AWB, sau puteti cere sa vi se  intocmeasca  pe loc un proces-verbal de constatare, faceti o fotografie pe care va rugam sa o trimiteti pe adresa noastra de mail la contact@frumindia.com, dupa care sunteti liberi sa refuzati primirea si plata coletului

Atentie: Nu pot fi insa considerate cu probleme pachetele cu  deteriorari minore, inerente transportului , care sunt datorate manevrarii si manipularii pachetelor si care nu afecteaza in vreun fel continutul acestora (de exemplu: prafuirea/ murdarirea exteriorului pachetelor, indoirea usoara a colturilor etc).

 • Asadar, orice reclamatie cu privire la modul in care v-a fost livrat pachetul, v-a  trebui facuta in fata Curierului, orice reclamatie ulterioara livrarii de catre Curier, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

 

 1. Returnarea unui produs:
 • Orice comanda poate fi returnata in cel mult 14 zile calendaristice de la primirea acesteia, notificand in scris comerciantul prin completarea unui formular de retragere asupra intentiei de returnare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, conform prevederilor Ordonantei de Guvern nr. 130/2000 si Ordonantei de Urgenta nr.  34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii. In acest caz, singurele costuri care cad in sarcina clientului sunt cele cu cheltuielile de Transport si returnare a produselor.
 • Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data receptionarii produselor de catre client si anuntarii clare a intentiei de returnare prin Completarea unui Formular de Retragere si expedierea acestui formular completat  pe adresa noastra de email la contact@frumindia.com , intrucat au fost indeplinite prevederile art. 4 din OG 130/2000.
 • Numai dupa procesarea si aprobarea Notificarii de Retur si comunicarea tuturor detaliilor de retur de catre www.Frumindia.com, veti putea returna produsul. Orice retur facut fara Notificarea noastra prealabila, nu va fi procesat.
 • Asadar, pasii care trebuie facuti pentru a putea returna un singur produs, mai multe produse sau chiar o intreaga comanda sunt urmatorii:  
  • Produsele care se doresc a fi returnate trebuie sa fie NOI, fara sa fi fost purtate sau folosite in vreun fel, spalate patate, zgariate sau impregnate cu parfum sau alte odorizante, trebuie sa fie  returnate in stare completa, adica impreuna cu toate accesoriile si etichetele sale originale si in ambalajul lor original.
  • Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului!
  • Produsele ce se doresc a fi returnate se vor trimite inapoi  catre www.Frumindia.com doar prin Curier Rapid (exclus Posta Romana), de preferinta tot prin intermediul Firmei de Curierat prin care s-a efectuat si livrarea (Fan Courier) si impreuna cu toate documentele primite la livrare la care se va adauga  Formularul de Retragere /Retur completat de catre client.
  • -> Coletele trimise retur trebuie sa fie expediate prin Curier Rapid, cu optiunea Deschidere la Livrare, pentru ca noi sa putem verifica continutul coletului in prezenta Curierului !

 •    ->  Costul transportului Produselor Returnate este suportat de catre client! Coletele trimise cu plata ramburs NU vor fi acceptate!

  • Contravaloarea produselor returnate va fi virata in maxim 14 zile, intr-un cont bancar apartinand DOAR Persoanei care a facut comanda si pe care sunteti rugati sa il specificati in mailul si Formularul de Retragere/Retur .
  • Nu se fac returnari in numerar sau ramburs. Viramentul banilor se va efectua dupa ce noi vom receptiona bunurile returnate si vom constata ca acestea se gasesc in starea in care au fost livrate.
  • In cazul returnarii unui produs,  se va returna contravaloarea produselor returnate mai putin cheltuielile de livrare ( in functie de modul de transport al coletului catre Dumneavoastra) chiar daca ati beneficiat de o campanie cu livrare gratuita.
  • La returnarea partiala a comenzii la care s-a aplicat reducere, clientul pierde reducerea pentru intreaga comanda. Clientului i se vor restitui banii pentru pretul produselor returnate, minus valoarea reducerii aplicata pentru intreaga comanda.
  • La returnarea unui produs, va rugam sa printati si sa completati Formularul de Retur afisat pe site, pe care va trebui sa-l includeti in coletul de retur

  IMPORTANT!

  • Nu primim coletele pentru schimb de produse sau retur a caror plata de transport nu a fost efectuata de expeditor!
  • Nu primim colete cu ramburs!
  • Coletele trimise RETUR trebuie expediate printr-o firma de Curierat Rapid, NU prin Posta, deoarece trebuie sa deschidem coletul in prezenta curierului pentru a verifica starea de vandabilitate a produselor!
  • Clientul este responsabil pentru deteriorarea sau pierderea produsului in urma transportului de schimb sau returnare de produse catre SC FrumIndia Online SRL.

  Adresa de primire a produselor returnate  este aceeasi cu cea mentionata in Factura Fiscala din coletul pe care l-ati primit

Observatii:  Dorim sa va asiguram ca inainte de orice livrare, Echipa Frumindia  va verifica atent  toate produsele din punct de vedere calitativ, intentia noastra fiind aceea de a va  oferi o experienta de shopping cat mai placuta!

 • Nu pot fi returnate produsele din categoria “Comenzi speciale” (produse personalizate sau confectionate la cererea clientului) deoarece, tinand cont de caracterul lor unic, acestea devin imposibil de vandut catre alti clienti.
 • In cazul unui Retur Partial, in care produsul returnat facea parte dintr-o promotie/ discount/ pachet promotional si-  in urma returului - conditiile initiale ale promotiei nu mai sunt valabile, suma aferenta se va deduce din contravaloarea produselor returnate!
 • Prevederile Legilor care guverneaza cumparaturile online nu se mai aplica in cazul in care clientul se prezinta personal la sediul firmei noastre sa ridice comanda, chiar daca aceasta comanda a fost facuta de pe site-ul magazinului nostru online www.Frumindia.com  si asta deoarece - intr-un astfel de caz-  se considera ca produsul/produsele  a(u) fost verificat(e) in momentul ridicarii si acestea sunt in conformitate cu cerintele clientului.

 Nota: Produsele aflate la promotie speciala sau lichidare stoc pot fi schimbate in intervalul legal, insa NU sunt returnabile.