Blog - Apa de Cupru - Beneficiile consumului si 3 Greseli de evitat !

3 greșeli de evitat în timp ce beți apă dintr-un recipient de cupru

  • Este binecunoscut faptul ca 'Apa de Cupru' are numeroase beneficii pentru sanatate, vasele din cupru fiind folosite de sute de ani atat pentru stocarea apei, cat si pentru gatitul zilnic.
  • Exista numeroase studii de specialitate, bine documentate si usor accesibile la o simpla cautare pe Google, in care se vorbeste, cu precadere, despre numeroasele beneficii ale consumului de Apa stocata in recipiente de Cupru.
  • Se vorbeste mult despre faptul ca Apa potabilă păstrată într-un recipient de cupru contribuie la:

- întărirea imunitatii și la imbunatatirea digestiei, fiind benefică în pierderea în greutate,
- reducerea colesterolului si a tensiunii arteriale marite ,
- ba, chiar ar avea efecte benefice in reducerea durerilor cauzate de artrita.

Traind in India de peste 16 ani, va pot confirma faptul ca , intr-adevar, vasele de cupru si, in general, recipientele din cupru sunt folosite intensiv in casele oamenilor. Am vazut chiar cum unele restaurante cu specific Sud Indian, dar nu numai, servesc apa in astfel de recipiente de cupru si, in mod firesc, am inceput sa achizitionez si eu tot felul de recipiente de cupru pe cat de utile, pe atat de frumoase si ingenios confectionate.

  • Apoi, din dorinta de a aduce in fata Dvs recipientele astea minunate, am ajuns la un Artizan Producator din Moradabad, India, si am vazut cum se fabrica efectiv aceste vase.
  • Noi, Echipa FrumIndia, am ales sa aducem pentru Dvs doar vase confectionate din Cupru pur, fara nici un fel de captuseala sau cosmetizare, care ar fi diminuat semnificativ efectele benefice al Apei.

Un faimos Nutrionist Indian a fost intrebat recent daca este adevarat tot ce se crede despre beneficiile aduse de consumul Apei de Cupru, iar raspunsul dat m-a surprins.
Potrivit Nutritionistului, apa păstrată într-un vas de cupru este foarte benefică pentru organism, dar ar trebui consumată într-un mod moderat, mentionand 3 GRESELI pe care ar fi indicat sa le evitam in timp ce consumam Apa de Cupru.
Neluarea în considerare a acestor reguli ne poate afecta sănătatea și poate provoca o toxicitate cauzata de cupru în organism.

Evitați aceste 3 greșeli în timp ce beți apă din Recipiente de cupru
1. Consumul de apă dintr-o sticla de cupru pe tot parcursul zilei
Dacă ați băut apă, care a fost stocată într-o sticlă sau vas de cupru pe tot parcursul zilei, atunci sunt șanse mari să fiți în pericol de toxicitate a cuprului.
Explicatia -> Apa se infuzeaza cu cantități excesive de Cupru si poate cauza efecte secundare potențial periculoase asupra sănătății, manifestate sub forma de greață, amețeli, dureri abdominale.
TIP: Este indicata stocarea Apei intr-un recipient de cupru pentru cateva ore, apoi consumul unui pahar/cana de apa si doar odata pe zi, preferabil dimineata, pe stomacul gol.

 
2. Apă cu lămâie și miere într-o sticlă / vas de cupru
Multi dintre noi ne trezim dimineata si ne facem rapid o limonada cu Apa, Lamaie si Miere si, pentru ca vrem sa fie cat mai sanatoasa, o stocam frumusel intr-un recipient din cupru pentru 'mai tarziu'!
Gresit! Nutritionistul a explicat ca băutul acestei limonade dintr-un pahar de cupru ar trebui evitat complet.
Explicatia ->Acidul citric găsit în lămâie reacționează usor cu cuprul, putand provoca dureri de stomac, gaze stomacale și vărsături.
TIP: Se recomanda consumul Apei de Cupru , un pahar dimineata, apoi , pe parcusul zilei, putem consuma Limonada dupa placul inimii, doar ca NU ar trebui sa fie intr-un recipient de cupru


3. Consumul de Bauturi fierbinti (Cafea, Ceai, Apa etc) stocate in vase de Cupru
Stim cu totii ca nimic nu se compara cu gustul aromat al unei cafele turcesti, facute la nisip si intr-un Ibric de Cupru!
Gresit! Nu este deloc indicat sa se consume lichide fierbinti stocate direct in recipiente de cupru, cu atat mai putin daca se doreste prepararea cafelei, a ceaiului si chiar gatitul alimentelor, deoarece Cuprul se infuzeaza mult mai usor sub influenta focului.
TIP: Vasele din Cupru captusite fie cu inox sau un aliaj din aluminiu , pot fi folosite pentru prepararea mancarurilor si bauturilor calde, dar atunci NU AVETI nici un Beneficiu de pe urma acestora, deoarece lichidele nu vin in contact direct cu cuprul
Singurul beneficiu este cel estetic...

Instructiuni de Curatare&Intretinere a Recipientelor din Cupru: 
 - > Clătiți bine după fiecare utilizare cu apă curată. (La fel ca orice altă sticlă de apă reutilizabilă, doar ca trebuie sa uscati bine exteriorul sticlei deoarece duiratea apei poate cauza acele pete inestetice).

-> Curățarea temeinică folosind apa, sare și lămâie este recomandată la fiecare 30 de zile. Acest lucru va preveni colorarea prin oxidare.

Procesul natural de oxidare va avea loc cu orice vas de cupru care stochează apă. Dacă colorarea naturală prin oxidare are loc prea repede, beneficiile sticlei de cupru se vor diminua.

 

VEZI COLECTIA AICI: Sticle & Pahare din Cupru Solid lucrate manual in India - Hidratare sanatoasa pentru toata viata – www.FrumIndia.com - marca a SC FrumIndia Online SRL